Om Havanaise og oss

Er oppdretter av verdens fineste hunderase, Bichon Havanais. Har hatt 2 kull på denne rasen, og venter nå p kull 3. Jeg avler bare på friske hunder, legger mye arbeid i å gjøre dem trygge, sosialisere dem og får masse ros av både valpekjøpere og veterinærer. Alle valper blir helsesjekket .

Jeg  er forpliktet til å følge NKK’s etiske grunnregler for avl og oppdrett og NBHK’s retningslinjer for avl og har gått NKK’s “Oppdretterskolen”. Del 2. 

Har tidligere drevet avl og hatt rasen Chow-Chow for mange år siden:)

Jeg bor i Kristiansand og driver oppdrett hjemmefra- har stor plass i eget hus med hage og beplanting- fine tur områder i nærheten. Bor og deler av tiden i Rogaland på Bryne.

Jamina 5 uker drektig- med A-kullet som ble født 18.11.2020
Jamina drektig med B-kullet. 2 uker igjen til fødsel mars 2022

Alvira på paringsdagen desember 2022. Valpekull ventes februar 2023

Jamina 5 uker drektig- med A-kullet som ble født 18.11.2020

Jamina drektig med B-kullet. 2 uker igjen til fødsel mars 2022

Jamina drektig med B-kullet. 2 uker igjen til fødsel mars 2022

Nytt valpekull

VALPEKULL: Nytt valpekull ventes februar 2023

Mor: Alvira NO60466/20


Far: Bøgebakken's Niko - DK01847/2020

Jamina og Ruben

Jamina og Ruben

Jamina sommer 2021

Jamina sommer 2021

Bjuto`s Jamina Rubina 5 år gammel, sommer i Risør

Bjuto`s Jamina Rubina 5 år gammel, sommer i Risør

Valpekull

A kullet ble født 18 november 2020.

MOR: BJUTO's Jamina Rubina - NO39583/15-

Far: Tequilaville's Crystal Clear - SE12491/2018

Har tidligere drevet avl og hatt rasen Chow-Chow for mange år siden:) Jeg bor i Kristiansand og driver oppdrett hjemmefra- har stor plass i eget hus med hage og beplanting- fine tur områder i nærheten. Bor og deler av tiden i Rogaland på Bryne.

Jamina som liten valp, og meg.

Jamina som liten valp, og meg.

Oppdretter kursbevis

Oppdretter kursbevis

Verdt å tenke på:

Verdt å tenke på: Krever mye pelsstell, men røyter ikke. Det er en frisk rase som lever lenge. De er særdeles lettlærte, førerorienterte, energiske og pleier ikke å være vanskelige å motivere. En havanais har stort behov for menneskelig kontakt. Utholdenheten og fysikken kan sammenlignes med en jevnstor terrier. En havanais som blir holdt i god form kan fint være med på lengre turer. Egenskaper/Mentalitet: Havanaisene er livlige, nysgjerrige og oppvakte med glimt i øyet. De kan være svært sosiale og de trives som regel godt sammen med andre hunder og andre dyr. De er kjent for å komme godt overens med barn, men barn og hund må selvfølgelig lære å respektere hverandre. En havanais vil gjerne varsle om det kommer noen, men vedvarende gneldring er ikke typisk for rasen. Rasen har ikke noe utpreget jaktinstinkt, men enkelte kan vise noe gjeterinstinkt. Størrelse og utseende: Havanaisen er en liten, langhåret hund med en robust kroppsbygning. Kroppen skal være litt lenger enn den er høy. Bakparten er litt høyere enn forkroppen. Lett og spenstig gange som gjenspeiler rasens livlige gemytt. Gradvis lett avsmalnende snuteparti med moderat stopp. Stramme lepper. Nese, lepper og øyelokksrand skal være godt pigmentert. Mandelformede, mørkebrune øyne. Halen bæres i en bue over ryggen. Pelsen er meget lang og silkeaktig. Kan være flat, bølget eller krøllet. Bølger foretrekkes. Skal vises naturlig og ikke trimmes. Rasen finnes i alle farger og fargekombinasjoner. Sjelden ren hvit. Mankehøyde: 23-27 cm, +/-2 cm. Vekt: 4-6 kg. Pelsarbeid: Den lange pelsen krever mye stell. Den er veldig lett og luftig og dens opprinnelige funksjon var å beskytte hunden mot den karibiske varmen. Det er forholdsvis lite fett i pelsen og derfor er den heller ikke spesielt vann- eller støvavvisende. Havanaisen røyter ikke og døde hår må jevnlig børstes ut av pelsen. Bades med ca. et par ukers mellomrom, men behovet kan variere med vær, årstid, aktiviteter og den enkelte hunds pelskvalitet. Historikk: I løpet av 15- og 1600-tallet ble mange små hunder, bl.a bichoner, fraktet til Cuba. Noen hevder at de kom med italienske sjømenn, andre sier at de kom med spanske bosettere og kjøpmenn. Av disse hundene oppsto en nå utdødd bichonrase, Blanquito de la Habana eller White Cuban. Denne ble krysset med puddel og slik oppsto den fargerike rasen bichon havanais. Lyst til å vite mer om rasen? NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i. Du kan også lese mer om rasen og dens helse i RAS-dokumentet. RAS står for Rasespesifikke avlstrategier, og gir en god innføring i rasens status i dag, og klubbens fokus når det gjelder avl fremover. Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen. Lykke til!

Blizzy og min datter Vanessa

Blizzy og min datter Vanessa

Blizzy med valpekull

Blizzy med valpekull

Nytt valpekull ventes februar 2023

B-kullet ble født 14 mars 2022

Nyeste kommentarer

15.07 | 17:12

Vil gjerne bli satt på venteliste altså : )

23.09 | 06:07

Hei - send melding via kontaktskjema på siden min - da får jeg det som mail - fortell om deg og dine :) Liv Inger

22.09 | 23:43

Hei. På vei mot pensjonistilværelsen. Vil gjerne realisere en drøm om hund. Barndommens engelske setter Jiil, var elskelig. Nå har jeg lagt min elsk på Bichon Havanaise. Neste vår/sommer (2022)? Tispe

07.06 | 08:57

Hei - send melding via kontaktskjema på siden min :)

Del denne siden